Základná škola s materskou školou Bohdanovce
O škole Kontakt Novinky Projekty Fotoalbum

  • Nitra a Trnava

    V dňoch 7.10-8.10.2023 sa naši žiaci poznávacieho krúžku vybrali na dvojdňový výlet po stopách slovanských vierozvestcov Cyrila a Metoda. Prvý deň sme si prezreli Nitriansky hrad s Katedrálou sv. Emerama, Svätoplukovo námestie. Keďže je to jubilejný rok, tak sme mali možnosť dostať sa aj do Diecézneho múzea s podrobným výkladom. V predvečerných hodinách sme si nenechali ujsť ani výstup k Dražovskému kostolíku sv. Michala Archanjela, no pre nedostatok času sme hradisko Zobor obdivovali už len z diaľky. Na druhý deň sme v skorých ranných hodinách vyšliapali na Nitriansku kalváriu, ktorá nás svojou krásou veľmi očarila. Po návrate na hotel sme sa naraňajkovali a odcestovali do Trnavy. Po odbornom výklade našej sprievodkyne, sme sa prešli do centra popri hradnom mestskom opevnení v Sade Antona Bernoláka, ktorý je najzachovalejší v strednej Európe. Potom sme sa presunuli do Katedrály sv. Jána Krstiteľa, kde sme si pozreli celodrevený oltár z roku 1640, ktorý svojou výškou 20 m patrí medzi najvyššie rano-barokové oltáre v strednej Európe. V Bazilike sv. Mikuláša nás očarila baroková kaplnka a jej zázračný slziaci obraz Panny Márie Trnavskej. Z mestskej veže vysokej 57 m sme si užívali krásne výhľady na celé mesto. Neobišli sme ani komplex univerzitných budov a synagógu.

  • Jeseň v našej škole

    Každoročne sa žiaci našej školy zapájajú do celoškolskej akcie, kde majú možnosť ukázať a pochváliť sa, čo doma vo svojich záhradkách vypestovali spolu so svojimi rodičmi. Aj  tento školský rok 2023/2024 sme mali možnosť vidieť nádherné ozdobné tekvice, bohatú úrodu jabĺk či naaranžované jesenné košíky plné ovocia a zeleniny. Naši žiaci dobre vedia, že kreativite sa medze nekladú, preto aj teraz sme sa mohli tešiť zo zaujímavých jesenných ozdôb vytvorených z plodov jesene.

  • Oznam - Poplatok do Združenia rodičov

    Vážení rodičia,  v Rade rodičov  sa dohodlo, že poplatok do Združenia rodičov na tento školský  rok 2023/2024   bude 15 € na žiaka.  Deti v hmotnej núdzi platia 7 €.

    Tento poplatok  je potrebné zaplatiť triednemu učiteľovi do konca októbra.

    Z uvedeného poplatku sa uhrádzajú také aktivity pre deti ako :

    • Mikuláš, Deň detí, knihy ako odmeny na konci roka, ceny do rôznych súťaží,  karneval , cestovné na súťaže a iné akcie pre deti.
  • Oznam - Zber textilu

    Každý rok sa u nás zbiera papier na recykláciu. Tento rok sme sa prvýkrát rozhodli zrecyklovať TEXTIL . Preto chceme poprosiť Vás všetkých, prezrite doma, čo už nenosíte a nepotrebujete. Všetko, čo sa zbiera nájdete na plagáte nižšie. Textil môžete nosiť celý budúci týždeň. OD 25.9. DO 29.9. Najlepšie pred vyučovaním    v čase od 7.00. do 7.40  na zadný dvor školy. Tam to od vás preberie zamestnanec školy.  Za každý kúsok ďakujeme.

  • Plenárna schôdza rodičov

    Vážení  rodičia,

    pozývame vás na  plenárnu schôdzu rodičov, ktorá sa uskutoční  vo štvrtok 21.septembra v TELOCVIČNI školy o 16.30 hod.

    Potom budú nasledovať triedne schôdze rodičov.

  • Biela pastelka

    LEN SI TO PREDSTAV...

    Aké to je, veci si len predstavovať?

    Pre nevidiacich a slabozrakých je to každodenná súčasť života.

    Zbierka Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii.

    Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.

    Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

     Už v piatok 22. septembra 2023 im môžeme pomôcť v uliciach slovenských miest.

    Aj vy sa môžete do zbierky zapojiť dobrovoľným príspevkom, a to priamo na našej škole, už v piatok 22. 9. 2023, kedy vašu triedu navštívia dobrovoľníci Bielej pastelky a vy môžete prispieť do pokladničky na to určenej.

    Prispieť môžete aj SMS na číslo 820 (v hodnote minimálne 2€)

    Za akúkoľvek podporu od vás ĎAKUJEME.

  • Otvorenie šk. roka

    Otvorenie nového školského roka 2023/2024 je príležitosťou pre začiatok nových výziev pre žiakov, učiteľov a školu ako celok. Po dvojmesačnej prázdninovej prestávke sa v našej škole opäť obnovia aktivity a učebný proces pre žiakov. HURÁ do práce !!!

  • Oznam- Školská jedáleň

    Milí rodičia,

    odhlasovanie a prihlasovanie na stravu v školskej jedálni je možné cez Edupage, prípadne telefonicky na t.č. 055/6941 348 u vedúcej ŠJ do 7:45 daného dňa.

    Prosíme Vás, aby ste do 14.9.2023 v Edupage vyplnili Zápisný lístok na stravovanie s návratkou – obedy.

    Platby za stravu v školskej jedálni budú viditeľné aj v Edupage. Za stravu pre žiakov  v základnej škole sa nedopláca nič, nakoľko žiaci majú dotáciu na stravu. Platí sa len režijný poplatok.

    Režijný poplatok vo výške 16 € je potrebné uhradiť do 30.9.2023 na účet SK39 5600 0000 0005 1109 5005. Do poznámky prosíme uviesť meno a triedu a réžia ŠJ.

    Za stravu v materskej škole sa uhrádza doplatok (0,70 € za 1 deň s dotáciu - predškoláci) a 2,10 € bez dotácie.

  • Usmernenie k predkladaniu cestovných lístkov pre žiakov z Vyšnej Myšle

    Milí rodičia, aj v tomto školskom roku je potrebné dokladovať cestovné lístky

    • od 22.6.2023 (vrátane) – žiaci, ktorí navštevovali ZŠ s MŠ Bohdanovce aj v minulom školskom roku 2022/2023
    • od 4.9.2023 –žiaci, ktorí navštevujú ZŠ s MŠ Bohdanovce od tohto školského roka 2023/2024
    • do cca  15. decembra 2023 (dátum bude upresnený v decembri 2023 – stránka školy, Edupage)
    • cestovné lístky je potrebné zbierať a lepiť počas celého školského roka, ďalšie výplatné termíny budú včas upresnené
    • cestovné lístky je potrebné prehľadne (vedľa seba) nalepiť do  zošita, alebo na papier A4 (môžu byť lepené z oboch strán papiera, listu zošita) , na papier napísať meno, priezvisko a triedu
    • dokladovať len cestovné lístky z a do miesta trvalého pobytu, t.j Vyšná Myšľa – Bohdanovce (ráno), Bohdanovce – Vyšná Myšľa (cesta späť zo školy), to znamená, že za každý deň prítomnosti žiaka v škole je potrebné dokladovať  2 cestovné lístky, jeden ráno do školy, jeden poobede zo školy (ten istý dátum)
    • nedokladovať cestovné lístky zo školy smer Košice alebo pod. , Vklad na kartu
    • cestovné bude vyplatené na bankové účty v decembri 2023
    • u žiakov, ktorí navštevujú ZŠ s MŠ Bohdanovce v tomto školskom roku po prvýkrát, prosíme nahlásiť číslo bankového účtu na priloženej návratke do 30.9.2023 (odovzdať prosím triednej p. učiteľke)
    • ak bankový účet nemáte zriadený, prosím na návratku uviesť „hotovosť“  - tu si môžete stiahnuť návratku : navratka(2).docx
  • OZNAM - Ranný školský klub / družina /

    Od utorka 5.septembra  bude v našej škole  zavedený RANNÝ  ŠKOLSKÝ  KLUB  DETÍ    / družina /  od  6. 30 hod.   Môžu ho využívať  všetky deti, ktoré sú prihlásené do školského klubu .

  • OZNAM - Začína sa nový školský rok 2023/2024

    Slávnostné  otvorenie nového školského roka  bude v pondelok 4.septembra o 8.00 hod. v základnej škole. Osobitne sa tešíme na žiakov 1.ročníka.

    Ukončenie prvého dňa bude o 11.20 hod.                                                                Prváci budú prvý deň v škole do 9.25 hod.

    Pre všetkých žiakov / aj prvákov / bude  od prvého dňa  pracovať aj školský klub detí / družina /.

    Od utorka 5.septembra bude deťom k dispozícii aj  RANNÝ  ŠKOLSKÝ  KLUB DETÍ  / ranná družina / - podľa požiadaviek rodičov .

    Prvý deň sa pre žiakov  základnej školy ešte NEVARÍ  -  prvý deň  sa VARÍ   iba pre materskú školu ! 

    Prvý deň sa žiaci ešte  NEPREZÚVAJÚ . 

    V pondelok 4.septembra začína aj prevádzka  MATERSKEJ  ŠKOLY  v bežnom režime od  6.30 hod. / podrobnejšie  na stránke školy  v kolónke Materská škola /

  • Oznam pre učiteľov

    Oznamujeme učiteľom, že nástup do zamestnania je 28. 8. o 9:00.

  • Oznam- Zoznam budúcich prváčikov podľa tried
  • OZNAM – Voľné pracovné miesto pedagogického asistenta.

    V zmysle § 84 odst.1 zákona NR SR 138/2019  Z.z, o pedagogických zamestnancoch  zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste :

    Názov a adresa  zamestnávateľa : ZŠ s MŠ Bohdanovce, 044 16 Bohdanovce 209

    Kontakt :     zssmsbohdanovce@ gmail.com        055/7289322    

    Kategória pedag.zamestnanca :  pedagogický asistent

    Kvalifikačné predpoklady :  Vzdelanie podľa vyhl.437/2009, minimálne úplné stredné odborné  pedagogické  vzdelanie

    Požadované doklady :    Žiadosť o prijatie, životopis, kópia dokladu o vzdelaní,  

    Nástup   1.9. 2023

    Žiadosť zaslať e-mailom, poštou alebo osobne do 25.8.2023

     

    PaedDr. Ladislav Juhás – riaditeľ školy

  • Oznam pre budúcich prváčikov.

    Rozdelenie budúcich prváčikov do tried ešte nie je aktuálne, stále sa na tom pracuje. V polovici augusta budú zverejnené finálne zoznamy jednotlivých prváckych tried.

     

  • Ukončenie šk. roka 2022/2023
  • Pasovanie za čitateľa knižnice

    Odvtedy, čo naši prváci zasadli prvýkrát do školských lavíc, pretieklo veľa vody. V septembri si dali záväzok, že sa naučia čítať, písať, počítať. Pracovali na tom tvrdo celých desať mesiacov a dňa 28. 6. 2023 ich Víla Abeceda za pomoci triednych učiteliek pasovala za čitateľov knižnice. Všetci pasovaní dostali odznak „Viem čítať“, čitateľský preukaz a drobnú sladkosť. Veríme, že od septembra budú noví čitatelia stálymi návštevníkmi školskej knižnice a svoje čitateľské zručnosti budú naďalej zlepšovať.

  • Výlet 5. ročník

    V stredu 21.6.2023 žiaci piateho ročníka absolvovali v rámci školského výletu výstup na Šarišský hrad. Plánovanú trasu z Veľkého Šariša na hrad žiaci bez problémov zvládli celkom vo svižnom tempe. Okrem hradu mali žiaci možnosť spoznať Veľký Šariš a spestrením výletu bol aj krátky rozchod v okolí košickej železničnej stanice.

  • OZNAM !!! Ukončenie šk. roka

    Posledný deň školského roka je určite pre žiakov jedným z najkrajších. Žiaci si vyzdvihnú vysvedčenia a začínajú pre nich prázdniny. Ukončenie dňa je naplánované o 10:30, kuchyňa v tento deň pre žiakov ZŠ nevarí.

  • Miklušovce

    Naši prváci sa vybrali na koncoročný výlet do Miklušoviec, kde je rozprávkový chodník škriatka Mikluša. Chodník bol veľmi zaujímavý a poučný. Žiaci museli robiť rôzne úlohy a dozvedeli sa príbeh o škriatkovi , ktorý chránil les. Po náročnej túre sa museli posilniť. Preto si našli miesto na opekanie a poriadne sa najedli.

strana: