Základná škola s materskou školou Bohdanovce
O škole Kontakt Novinky Projekty Fotoalbum

  • Jazero - McDonald´s

    Dňa 21.11.2023 sme sa so žiakmi druhého, tretieho, štvrtého a piateho ročníka  vybrali na sídlisko Nad Jazerom v Košiciach. Čerstvý vzduch sme sa využili na prechádzku, zastavili sme sa na rôznych detských ihriskách, kde sa deti šantili a zabávali. Deti si vyskúšali aj cvičisko, kde si vyskúšali svoje sily na rôznych posilňovacích strojoch hrázd na workout. Veselé popoludnie sme zakončili v McDonald´s, kde sa deti po športovom dopoludní zasýtili  výborným jedlom a občerstvením.

  • Východoslovenské múzeum

    Dňa 4.11.2023  žiaci z krúžku Pohybové aktivity navštívili Východoslovenské múzeum. Oboznámili sa so životom živočíchov, rastlín Malých Karpát. Po prehliadke nechýbalo ani malé občerstvenie na Hlavnej ulici v cukrárni Aida.

  • Oznam

    Dňa 23.11.2023 (štvrtok) sa od 16:00 uskutočnia triedne schôdze rodičov. Tešíme sa na Vašu účasť.

  • Prechádzka v mestskej časti Nad jazerom

    Žiaci z krúžku Pohybové aktivity absolvovali dňa 7.10.2023 prechádzku v mestskej časti – Nad jazerom. V rámci prechádzky spoznávali okolitú prírodu, navštívili rôzne ihriská a cvičiská. Samozrejme, nesmela chýbať ani zastávka na malé občerstvenie v neďalekom  McDonald´s.

  • Zber textilu

    Po prvýkrát sa na našej škole uskutočnil zber starého odevu a obuvi. Týmto chceme poďakovať všetkým, ktorí prispeli čo i len jedným kúskom. Textil a obuv dostanú druhú šancu a pomôžu aj ľuďom v núdzi. Obzvlášť chceme poďakovať „ špeciálnej triede“ , ktorá nám pomáhala pri balení a nosení vriec. Spolu sme vyzbierali 85 ks 120l vriec. VEĽKÉ ĎAKUJEM !

  • Šarkany

    Ako inak osláviť jeseň než púšťaním šarkanov. Tak sme to urobili aj v októbri na krúžku Pohybové hry.  Aby sme vládali vyliezť na Čajanský kopec, tak sme si ráno dali rozcvičku v telocvični, posilnili sa desiatou a šli.  Na kopci bolo super, veď sa presvedčte sami,

  • Biela Pastelka

     „LEN SI TO PREDSTAV...“

    Aké to je, veci si len predstavovať?

    Pre nevidiacich a slabozrakých je to každodenná súčasť života.

    Dňa 21. 9. 2023  sa aj naša škola zapojila do verejnej  zbierky Biela pastelka, ktorou sme mohli aspoň malou čiastkou prispieť Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorá aj vďaka našej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii.  Aj vďaka Vám sa nám podarilo vyzbierať sumu 286,67€.  Všetkým, ktorí sa do zbierky akokoľvek zapojili, patrí veľké ĎAKUJEME.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok..

    Milí rodičia,

    ZŠ s MŠ Bohdanovce sa zapojila do 6.ročníka celoslovenskej výzvy ,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok".

    Potešme tieto Vianoce seniorov darčekom, ktorý zahreje pri srdci Vás aj ich! Naplňte krabicu od topánok maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca!

    Zabaľte, prosím, zvlášť spodok a vrch krabice (aby sa dali krabice skontrolovať) .

    Krabice môžte priniesť : p. Šimková , p. Hertnekyová  - Základná škola

                                           p. Trejfová - Materská škola

    Zabaľme do krabičky kus svojho srdca akoby krabička mala ísť niekomu, koho naozaj milujeme.

  • Jaymo

    Dňa 21.10.2023 sme boli so žiakmi v zábavnom centre Jaymo - v Košiciach na sídlisku Nad Jazerom. V centre mali deti možnosť sa vyhrať do sýtosti na šmýkačkách, na trampolínach, bol k dispozícií stolný futbal či hokej a rôzne iné zábavné činnosti. 

  • Nitra a Trnava

    V dňoch 7.10-8.10.2023 sa naši žiaci poznávacieho krúžku vybrali na dvojdňový výlet po stopách slovanských vierozvestcov Cyrila a Metoda. Prvý deň sme si prezreli Nitriansky hrad s Katedrálou sv. Emerama, Svätoplukovo námestie. Keďže je to jubilejný rok, tak sme mali možnosť dostať sa aj do Diecézneho múzea s podrobným výkladom. V predvečerných hodinách sme si nenechali ujsť ani výstup k Dražovskému kostolíku sv. Michala Archanjela, no pre nedostatok času sme hradisko Zobor obdivovali už len z diaľky. Na druhý deň sme v skorých ranných hodinách vyšliapali na Nitriansku kalváriu, ktorá nás svojou krásou veľmi očarila. Po návrate na hotel sme sa naraňajkovali a odcestovali do Trnavy. Po odbornom výklade našej sprievodkyne, sme sa prešli do centra popri hradnom mestskom opevnení v Sade Antona Bernoláka, ktorý je najzachovalejší v strednej Európe. Potom sme sa presunuli do Katedrály sv. Jána Krstiteľa, kde sme si pozreli celodrevený oltár z roku 1640, ktorý svojou výškou 20 m patrí medzi najvyššie rano-barokové oltáre v strednej Európe. V Bazilike sv. Mikuláša nás očarila baroková kaplnka a jej zázračný slziaci obraz Panny Márie Trnavskej. Z mestskej veže vysokej 57 m sme si užívali krásne výhľady na celé mesto. Neobišli sme ani komplex univerzitných budov a synagógu.

  • Jeseň v našej škole

    Každoročne sa žiaci našej školy zapájajú do celoškolskej akcie, kde majú možnosť ukázať a pochváliť sa, čo doma vo svojich záhradkách vypestovali spolu so svojimi rodičmi. Aj  tento školský rok 2023/2024 sme mali možnosť vidieť nádherné ozdobné tekvice, bohatú úrodu jabĺk či naaranžované jesenné košíky plné ovocia a zeleniny. Naši žiaci dobre vedia, že kreativite sa medze nekladú, preto aj teraz sme sa mohli tešiť zo zaujímavých jesenných ozdôb vytvorených z plodov jesene.

  • Oznam - Poplatok do Združenia rodičov

    Vážení rodičia,  v Rade rodičov  sa dohodlo, že poplatok do Združenia rodičov na tento školský  rok 2023/2024   bude 15 € na žiaka.  Deti v hmotnej núdzi platia 7 €.

    Tento poplatok  je potrebné zaplatiť triednemu učiteľovi do konca októbra.

    Z uvedeného poplatku sa uhrádzajú také aktivity pre deti ako :

    • Mikuláš, Deň detí, knihy ako odmeny na konci roka, ceny do rôznych súťaží,  karneval , cestovné na súťaže a iné akcie pre deti.
  • Oznam - Zber textilu

    Každý rok sa u nás zbiera papier na recykláciu. Tento rok sme sa prvýkrát rozhodli zrecyklovať TEXTIL . Preto chceme poprosiť Vás všetkých, prezrite doma, čo už nenosíte a nepotrebujete. Všetko, čo sa zbiera nájdete na plagáte nižšie. Textil môžete nosiť celý budúci týždeň. OD 25.9. DO 29.9. Najlepšie pred vyučovaním    v čase od 7.00. do 7.40  na zadný dvor školy. Tam to od vás preberie zamestnanec školy.  Za každý kúsok ďakujeme.

  • Plenárna schôdza rodičov

    Vážení  rodičia,

    pozývame vás na  plenárnu schôdzu rodičov, ktorá sa uskutoční  vo štvrtok 21.septembra v TELOCVIČNI školy o 16.30 hod.

    Potom budú nasledovať triedne schôdze rodičov.

  • Biela pastelka

    LEN SI TO PREDSTAV...

    Aké to je, veci si len predstavovať?

    Pre nevidiacich a slabozrakých je to každodenná súčasť života.

    Zbierka Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii.

    Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.

    Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

     Už v piatok 22. septembra 2023 im môžeme pomôcť v uliciach slovenských miest.

    Aj vy sa môžete do zbierky zapojiť dobrovoľným príspevkom, a to priamo na našej škole, už v piatok 22. 9. 2023, kedy vašu triedu navštívia dobrovoľníci Bielej pastelky a vy môžete prispieť do pokladničky na to určenej.

    Prispieť môžete aj SMS na číslo 820 (v hodnote minimálne 2€)

    Za akúkoľvek podporu od vás ĎAKUJEME.

  • Otvorenie šk. roka

    Otvorenie nového školského roka 2023/2024 je príležitosťou pre začiatok nových výziev pre žiakov, učiteľov a školu ako celok. Po dvojmesačnej prázdninovej prestávke sa v našej škole opäť obnovia aktivity a učebný proces pre žiakov. HURÁ do práce !!!

  • Oznam- Školská jedáleň

    Milí rodičia,

    odhlasovanie a prihlasovanie na stravu v školskej jedálni je možné cez Edupage, prípadne telefonicky na t.č. 055/6941 348 u vedúcej ŠJ do 7:45 daného dňa.

    Prosíme Vás, aby ste do 14.9.2023 v Edupage vyplnili Zápisný lístok na stravovanie s návratkou – obedy.

    Platby za stravu v školskej jedálni budú viditeľné aj v Edupage. Za stravu pre žiakov  v základnej škole sa nedopláca nič, nakoľko žiaci majú dotáciu na stravu. Platí sa len režijný poplatok.

    Režijný poplatok vo výške 16 € je potrebné uhradiť do 30.9.2023 na účet SK39 5600 0000 0005 1109 5005. Do poznámky prosíme uviesť meno a triedu a réžia ŠJ.

    Za stravu v materskej škole sa uhrádza doplatok (0,70 € za 1 deň s dotáciu - predškoláci) a 2,10 € bez dotácie.

  • Usmernenie k predkladaniu cestovných lístkov pre žiakov z Vyšnej Myšle

    Milí rodičia, aj v tomto školskom roku je potrebné dokladovať cestovné lístky

    • od 22.6.2023 (vrátane) – žiaci, ktorí navštevovali ZŠ s MŠ Bohdanovce aj v minulom školskom roku 2022/2023
    • od 4.9.2023 –žiaci, ktorí navštevujú ZŠ s MŠ Bohdanovce od tohto školského roka 2023/2024
    • do cca  15. decembra 2023 (dátum bude upresnený v decembri 2023 – stránka školy, Edupage)
    • cestovné lístky je potrebné zbierať a lepiť počas celého školského roka, ďalšie výplatné termíny budú včas upresnené
    • cestovné lístky je potrebné prehľadne (vedľa seba) nalepiť do  zošita, alebo na papier A4 (môžu byť lepené z oboch strán papiera, listu zošita) , na papier napísať meno, priezvisko a triedu
    • dokladovať len cestovné lístky z a do miesta trvalého pobytu, t.j Vyšná Myšľa – Bohdanovce (ráno), Bohdanovce – Vyšná Myšľa (cesta späť zo školy), to znamená, že za každý deň prítomnosti žiaka v škole je potrebné dokladovať  2 cestovné lístky, jeden ráno do školy, jeden poobede zo školy (ten istý dátum)
    • nedokladovať cestovné lístky zo školy smer Košice alebo pod. , Vklad na kartu
    • cestovné bude vyplatené na bankové účty v decembri 2023
    • u žiakov, ktorí navštevujú ZŠ s MŠ Bohdanovce v tomto školskom roku po prvýkrát, prosíme nahlásiť číslo bankového účtu na priloženej návratke do 30.9.2023 (odovzdať prosím triednej p. učiteľke)
    • ak bankový účet nemáte zriadený, prosím na návratku uviesť „hotovosť“  - tu si môžete stiahnuť návratku : navratka(2).docx
  • OZNAM - Ranný školský klub / družina /

    Od utorka 5.septembra  bude v našej škole  zavedený RANNÝ  ŠKOLSKÝ  KLUB  DETÍ    / družina /  od  6. 30 hod.   Môžu ho využívať  všetky deti, ktoré sú prihlásené do školského klubu .

  • OZNAM - Začína sa nový školský rok 2023/2024

    Slávnostné  otvorenie nového školského roka  bude v pondelok 4.septembra o 8.00 hod. v základnej škole. Osobitne sa tešíme na žiakov 1.ročníka.

    Ukončenie prvého dňa bude o 11.20 hod.                                                                Prváci budú prvý deň v škole do 9.25 hod.

    Pre všetkých žiakov / aj prvákov / bude  od prvého dňa  pracovať aj školský klub detí / družina /.

    Od utorka 5.septembra bude deťom k dispozícii aj  RANNÝ  ŠKOLSKÝ  KLUB DETÍ  / ranná družina / - podľa požiadaviek rodičov .

    Prvý deň sa pre žiakov  základnej školy ešte NEVARÍ  -  prvý deň  sa VARÍ   iba pre materskú školu ! 

    Prvý deň sa žiaci ešte  NEPREZÚVAJÚ . 

    V pondelok 4.septembra začína aj prevádzka  MATERSKEJ  ŠKOLY  v bežnom režime od  6.30 hod. / podrobnejšie  na stránke školy  v kolónke Materská škola /

strana: