Základná škola s materskou školou Bohdanovce
O škole Kontakt Novinky Projekty Fotoalbum

  • Lazy goat

    Žiaci 3., 4., 5.ročníka a špeciálna trieda sa dňa 23.11.2022 zúčastnili zábavného divadelného predstavenia v anglickom jazyku s názvom Lazy goat – O lenivej koze. Predstavenie sa konalo v priestoroch Historickej radnice v centre Košíc. Činoherná rozprávka s pesničkami o namyslenej a drzej koze deti nadchla a ponúkla im jedinečný umelecký zážitok. Hravou formou a pomocou veselých pesničiek si žiaci mohli preveriť svoje jazykové schopnosti, zabaviť sa a spestriť si tak učenie anglického jazyka.

  • Vedecko-technické centrum pre deti a mládež

    V piatok 18.11 sa žiaci piateho a šiesteho ročníka vybrali na exkurziu. Najprv si v projekčnej sále planetária pozreli zaujímavý 60 minútový program o našej slnečnej sústave. Potom sa žiaci presunuli do vedecko-technického centra, kde si mohli prezrieť a vyskúšať mnoho zaujímavých vecí. Samozrejme, nechýbalo ani občerstvenie v cukrárni.

  • Budapešť - Vianočné trhy

    Dňa 26.11.2022 sa naši žiaci z poznávacieho krúžku spolu s rodičmi a učiteľmi vybrali spoznávať vianočnú Budapešť. Ich prvá zastávka bola na Námestí hrdinov, kde mohli obdivovať 14 sôch pamätníka polkruhového tvaru. Autobusom sme sa presunuli do časti Budín na Hradný vrch, kde nás zaujal Matyášov chrám a Rybárska bašta, z ktorej boli prekrásne výhľady na celú Pešť. Bazilika sv. Štefana v časti Pešť bola  našou ďalšou časťou prehliadky s odborným výkladom, kde sme už aj zotrvali na vianočných trhoch. Hádam najväčšou atrakciou pre našich žiakov bolo ruské kolo s výškou 65 m. Patrí k najvyšším v pevninskej Európe, z ktorého sme si užívali krásne panoramatické výhľady na celé okolie.

  • Oznam - Dopravné žiakov

    Dopravné sa bude vyplácať za obdobie od 22.6.2022 do 13.12.2022 (vrátane oboch týchto dní) v stredu 21.12.2022 na bankové účty. Kto nemá zriadený bankový účet, môže si cestovné prevziať v hotovosti v stredu v čase od 8.00 – 14.00 v Základnej škole s materskou školou Bohdanovce u ekonómky školy.  

    Prosíme žiakov z Vyšnej Myšle, aby skompletizované, nalepené a skontrolované cestovné lístky doniesli  p. zástupkyni  najneskôr do piatka 16.12.2022.

    Kto neodovzdá cestovné lístky v tomto termíne, bude mať dopravné vyplatené až v ďalšom výplatnom termíne.

  • Jaymo Košice

    Dňa 17.11.2022 sme so žiakmi navštívili zábavný park Jaymo, ktorý sa nachádza v OC Idea v Košiciach. S dvadsiatimi deťmi sme cestovali vlakom, vystúpili sme na zastávke v Krásnej nad Hornádom, pešo sme sa vybrali k zábavnému centru. Cestou naspäť na železničnej zastávke, keďže bola statočná zima, sme si zahrali pohybovo- zábavné hry. V Jayme sa žiaci vyhrali a vyskákali do sýtosti. Naháňali sa, behali, šmýkali, hrali futbal, hádzali si loptu... Samozrejme, na obed bola fajná pizza.

  • Najkrajší šarkan

    Opäť sa tento rok uskutočnila súťaž - Najkrajší šarkan.  Zúčastnili sa jej žiaci prvého stupňa.  Najkrajšie šarkany si zvolili žiaci hlasovaním spomedzi 35 šarkanov.  1. miesto Motýľ- od Keranky Romanovej 3.r., 2. miesto Sova – spoločná práca žiačok  4.B Xénia Ragančíková, Sofia Kurtová, Sára Grögerová, Lucia Kušmireková, Samanta Laská, 3.miesto  Mačička – Leiky Andraščíkovej 4.A . Výhercom srdečne gratulujeme.

  • Šarkaniáda

    Dňa 12.11. sa žiaci krúžku krúžok Šikovníček – Pohybové hry spojili a rozhodli sa, že idú púšťať šarkanov. Zrána sme sa zahriali v telocvični, posilnili desiatou a vybrali na Čajanský kopec. Tam sme si púšťali šarkanov a čakalo nás aj malé prekvapenie.

  • Bratislava - hrad Devín

    V roku 1836 zorganizovali slovenskí študenti na podnet Ľ. Štúra tajný výstup na Devín, tak aj naši žiaci poznávacieho krúžku si to pripomenuli tak, že sa dňa 22.10.2022 vybrali po ich stopách. Po vyčerpávajúcej prehliadke historického centra s odborným výkladom sme sa dostali k lodeniciam, odkiaľ sme sa loďou preplavili až pod hrad Devín, ktorý stojí na mohutnom skalnom kopci. Na nádvorí sme najviac obdivovali 55 m hlbokú studňu, pri ktorej bola vyhliadková terasa, z ktorej sme si užívali prekrásne výhľady na dvojfarebný sútok Dunaja a Moravy, rakúsky vrch Braunsberg a štíhlu Panenskú vežu. Potom sme sa loďou dostali naspäť do centra, odkiaľ sme záver našej cesty ukončili v novom modernom centre Nivy Bratislava.

  • Areál Anička v Košiciach

    Dňa 15.10.2022 sme v rámci turistického krúžku navštívili rekreačný areál Anička v Košiciach. Počas pešej cesty na Aničku nám dve dobré tety ponúkli hrozno a jablká, ktoré nám dodali sily na cestu. Na Aničke sa žiaci vyhrali do sýtosti. Skákali, behali, kolobežkovali, hrali ping pong, hrali skrývačky v bludisku, hádzali si loptu... Domov sme sa všetci vrátili unavení, ale šťastní zo zábavy.

  • Pasovanie žiakov 2.A

    V piatok 14. októbra žiaci 2.A triedy predviedli svoje čitateľské zručnosti a boli slávnostne pasovaní za čitateľov. V školskej knižnici pred žiakmi 1.B triedy spoločne prečítali báseň z knihy Čin – čin od Ľudmily Podjavorinskej. Za úspešné zvládnutie čítania boli odmenení medailou a čitateľským preukazom. Spolu s pánom riaditeľom  zaspievalii pár básni z jeho knihy. Prečítali si pravidlá správania v knižnici a na záver zložili sľub:

     

    Sľub čitateľov

     

    My druháci sľubujeme,

    že do knižnice chodiť budeme.

    Knihy požičané z knižnice,

    vrátime prečítané a čisté späť na police.

     

    Po tomto sľube si vypožičali svoju prvú knihu v tomto školskom roku zo školskej knižnice.

     

  • Slanský hrad

    Náš prvý výlet z Pohybového krúžku viedol na Slanský hrad. Cestou hore sme videli veveričku, salamandru a veľkú ropuchu. Na hrade sme sa posilnili tým, čo sme si opiekli. Výhľad nám nebol doprianý kvôli hmle, ale aj tak sme sa zabavili. V parku sme sa povozili na koni a potom si ešte dopriali sladkú odmenu v cukrárni.

  • Jesenné plody

    Je už tradíciou na našej škole, že každý rok na jeseň sa realizuje výstava ovocia a zeleniny. Zapojili sa žiaci z rôznych ročníkov. Vytvorili krásne diela : ozdobené tekvice, obrazy z rôznych strukovín, dekorácie z gaštanov a  pomarančov. Tieto výtvory skrášľujú našu školu a ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tejto výstavy jesenných plodov.

  • Oznam

    Vážení  rodičia,

    všetkých Vás srdečne pozývame  na PLENÁRNU schôdzu rodičov , ktorá sa uskutoční  vo štvrtok  29.septembra  v KULTÚRNOM DOME  o 16.30 hod. 

    Po plenárnej schôdzi budú pokračovať triedne schôdze rodičov v základnej škole .

  • Biela pastelka

    Zbierka Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.

    Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. 

    Aj my im môžeme pomôcť dobrovoľným príspevkom, a to na našej škole, už od stredy 21. 9. do piatku 23. 9. 2022, kedy vašu triedu navštívia dobrovoľníci Bielej pastelky a vy môžete prispieť do pokladničky na to určenej.

    Za akúkoľvek podporu od vás ďakujeme.

  • Dôležitý oznam pre žiakov a rodičov z obce Blažice.

    Od  pondelka  19. septembra 2022 bude  zavedený nový autobusový spoj z Bohdanoviec  do Blažíc. Tento bude  odchádzať každý deň z Bohdanoviec  do Blažíc  z autobusovej zastávky o 12.30 hod. 

  • Straty a nálezy

    K veciam sa môžete prihlásiť do 10.9. 2022 na ahertneky@yahoo.com. Po tomto termíne budú veci odovzdané do kontajnera na šatstvo. 

  • Oznam ŠKD

    Vážení rodičia,

    od 5.9.2022 sa školné za školský klub detí bude platiť mesačne vo výške 10€  bezhotovostnou formou na číslo účtu:  SK39 5600 0000 0005 1109 5005.

    Variabilný symbol: mesiac, za ktorý sa platí (napr. 092022,102022...)

    Do poznámky: meno priezvisko ŠKD

    Školné je potrebné uhradiť do 15. dňa v mesiaci.

    V prípade, ak nemáte možnosť bezhotovostnej platby na účet, je možná aj úhrada poštovou poukážkou (šekom), ktorá je k dispozícii u pani vychovávateľky. 

  • Oznam

    Vedenie Základnej školy s materskou  školou Bohdanovce  oznamuje,  že otvorenie školského roka  2022/2023 bude v pondelok  5.septembra o 8.00 hod. v základnej škole.

    Žiaci donesú so sebou Vyhláseniebezpríznakovosti, ktoré si môžu vytlačiť  na stránke  školy tu: Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf ​​​​​​​ , resp. môžu si tieto tlačivá vyzdvihnúť  aj na obecnom úrade.

    Pre žiakov základnej školy  sa  prvý deň  nevarí -  obedy v jedálni sa podávajú  od utorka 6.septembra.

    Školský klub detí  /  družina / prvý deň  ešte nie je v prevádzke.

    Prvý deň sa žiaci NEPREZÚVAJÚ.

    Používanie hygienických rúšok v škole je dobrovoľné.

    Ak by niekto potreboval SAMOTESTY na Covid -19, môže si ich vybrať v škole.

    Ukončenie prvého dňa bude o 11.20 hod.

  • Oznam pre učiteľov

    Oznamujeme učiteľom, že nástup do zamestnania je 30. 8. o 8:00.

  • Orientačný zoznam pomôcok pre 1. - 4.ročník.

    Aby sa rodičia lepšie zorientovali v tom, čo je potrebné zadovážiť mladším žiakom na začiatok šk. roka, pripravili sme pre nich zoznam pomôcok, ktoré budú potrebovať žiaci 1. - 4. ročníka. !!! Zoznam pomôcok je orientačný !!! Po kliknutí na nasledujúce odkazy sa Vám zobrazí orientačný zoznam pomôcok daného ročníka.

    zapisne___pomocky___1_._rocnik.docx

    Zoznam_pomocok___2._rocnik.docx

                                      zoznam_pomocok___3._4._rocnik.docx

strana: