Základná škola s materskou školou Bohdanovce
O škole Kontakt Novinky Projekty Fotoalbum

  • Disco

    Dočkali sme sa! Dňa 31.1. sme si po prevzatí polročných výpisov mohli opäť po nútenej prestávke užiť trochu zábavy na polročnej diskotéke okorenenej súťažami. Nové miesto konania podujatia neubralo na jeho čare. Nechýbal ani tradičný belgický tanec, ktorý sa učia hlavne mladší žiaci, aby sa mohli na žiackom plese predviesť v plnej paráde. Ďakujeme.

  • Zimné pohybové hry

    Táto zima je naozaj nevyspytateľná. Raz nám svieti slnko, raz prší a už vôbec sme nedúfali, že sa ešte ochladí a napadne sneh. Ale našťastie sme sa dočkali. Keďže  sa nedal urobiť ľad v škole kvôli teplotám, tak sme sa za ním vybrali do Košíc na Alejovú. Túto možnosť si vybrali hlavne žiaci šiesteho ročníka. Aby sa menším žiakom nekrivdilo, tak s nimi  sme sa vybrali sánkovať na Slanskú Hutu. Obe akcie sa podarili a žiaci si to poriadne užili. Môžete to vidieť na fotkách.

  • Karneval

    Dňa 31.1.2023, v deň polročného vysvedčenia, sa konal na našej škole dlho očakávaný Karneval. Žiaci 1. stupňa si pripravili krásne a nápadité masky, no a tie najkrajšie boli ocenené peknými cenami. Porota vybral 16 najkrajších masiek a pre všetkých zúčastnených bola pripravená sladká odmena. Žiaci sa ešte zabavili na diskotéke a v závere nás čakala bohatá tombola. Už teraz sa tešíme na budúci rok a ďalšie zaujímavé masky.

  • Tatry Ice Master 2023

    Dňa 21.1.2023 naši žiaci poznávacieho krúžku si ani v tomto roku nenechali ujsť už 10. ročník ľadovej stavby na Hrebienku. Tentokrát sa umelci inšpirovali sakrálnou Bazilikou Božieho hrobu v Jeruzaleme. Najväčším zážitkom pre nás bolo, keď sme mohli priamo sledovať umelcov, ako vyrezávajú sochy z ľadu. V rovnakom čase sa konalo aj podujatie Tatry Ice Master, na ktorom sa zúčastnili ľadoví sochári z desiatich krajín sveta. Počas dňa sme mohli sledovať aj bohatý program a zapojiť sa do rôznych súťaží. Na záver našej zimnej turistiky sme si ešte doprali výborný obed v Starom Smokovci.

  • Štrbské Pleso

    Dňa 21.1.2023 sme sa s deťmi vybrali za snehom do Tatier do obce Štrbské Pleso. Vlaky meškali, ale kratší čas  na zábavu v obci nespôsobil to, aby sa deti vyšantili do úplnej sýtosti.  Sánkovali sa, kĺzali, šmýkali, ohadzovali snehom a skákali do snehu....  Domov sa vracali plní nadšenia a radosti. 

  • T KIDS - 6. ročník

    Deti šiesteho ročníka prišli 23.1.2023 do priestorov  Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, aby mohli zažiť prácu v malých Scrum tímoch. Ich úlohou bolo postaviť Lego roboty na základe očakávaní od „zákazníka“ aplikovaním Scrumu. Touto cestou si deti precvičili zručnosti, ktoré budú pre ich budúcnosť dôležité – programovanie, spoluprácu, komunikáciu so zákazníkom a prezentačné zručnosti.Najcennejšou však bola retrospektíva, ktorú sme spolu s deťmi a učiteľmi urobili na záver akcie. Bolo skvelé počuť spätnú väzbu od všetkých, ktorí sa zúčastnili nášho spoločného dňa. Spätná väzba bola nielen pozitívna, ale zdieľali sa aj zručnosti, ktoré sa šiestaci a učitelia naučili.

  • Novoročná akadémia
  • Zaži energiu

    Pre žiakov 7. – 9. ročníka pripravila Východoslovenská energetika dňa 20.1. akciu pod názvom Zaži energiu. Na 5 stanovištiach boli pre nich pripravené zaujímavé ukážky – kvíz o šetrení energie, Vedecký brloh prezentoval vlastnosti tekutého dusíka, vysvetlil supravodivosť, predviedol levitujúci vláčik. Zástupcovia SOŠ automobilovej okrem informácií o škole ukázali aj zopár fyzikálnych pokusov. Žiaci mali možnosť aj súťažiť – podľa schémy zostavili pomocou stavebnice elektrický obvod a mohli počuť rádio. Tri najrýchlejšie tímy dostali aj vecné ceny. Zaujímavou bola aj ukážka ľudí „z terénu“, ktorí okrem iného odstraňujú poruchy v elektrickej rozvodnej sieti. Každý žiak dostal malú pozornosť a škola získala stavebnicu. Ďakujeme. Na záver sme si ešte pozreli vysokozdvižnú plošinu.

  • Šaliansky Maťko

    Počas zimných prázdnin naši recitátori nezaháľali a intenzívne sa pripravovali na školské kolo súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko, ktoré prebehlo 12. januára 2023 v školskej knižnici.  Súťažili v troch kategóriách podľa ročníkov. Porota mala ťažkú úlohu...

    V I. kategórii (2. a 3. ročník) sa umiestnili:         

    na 3. mieste Katka Ondovčíková (2.A),

    na 2. mieste Lea Tóthová (2. A)  a Šimon Beľuš (2.A),

    na 1. mieste Laura Michalková (3. r.).

    V II. kategórii (4. a 5. ročník) sa umiestnili:        

    na 3. mieste Sára Grögerová (4.B) a Xénia Ragančíková (4.B),

    na 2. mieste Emma Michalková (5. r.), 

    na 1. mieste Lukáš Antuš (4.B).

    V III. kategórii (6. a 7. ročník) sa umiestnili:       

    na 3. mieste Tatiana Pástorová (7.B),Sara Titová (6.r),

    na 2. mieste Emily Petrová (7. B)  a Matej Gurbaľ (6. r.),

    na 1. mieste Natália Peková (7.A).

    Výhercovia z prvého miesta z každej kategórie postupujú do okresného kola. Srdečne blahoželáme a držíme im palce!

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za ich snahu a chválime pokroky, ktoré badáme od minulého roka. Tešíme sa na vaše prednesy na Hviezdoslavovom Kubíne, ktorý bude už čoskoro.

  • OZNAM

    Upozornenie na zmenu poplatkov za školné v Materskej škole a v Školskom klube  detí /Družina/  Bohdanovce od  1.januára 2023.

    .......................................................................................................................

    Na základe  VZN obce Bohdanovce č. 1/2022  a 2/2022  mení sa školné  v materskej škole a v školskom klube detí  od 1.januára 2023 takto :

    V materskej škole sa mení  z doterajších  15 €  na 20 €  .

    V školskom klube detí  sa mení  z doterajších 10 €  na 15 €  .  

     Termíny na zaplatenie  a spôsob platenia sa nemenia .

     

    Riaditeľ školy

  • OZNAM

    Milí žiaci, vážení rodičia, vážení učitelia,

    PRAJEM  VÁM  VŠETKÝM  ŠŤASTLIVÝ  NOVÝ ROK  2023  !

    Pripomínam všetkým, že  program z 22.decembra sme presunuli na 9.januára. Čiže  v pondelok 9.januára prídu žiaci do školy bez kníh. Program bude nasledovný :

    Novoročné posedenia v triedach s triednymi učiteľmi,  stolnotenisový turnaj o majstra školy  a od 11.20 hod. tradičný  polročný futbalový zápas medzi učiteľmi a žiakmi.

    Žiaci prvého stupňa budú končiť o 11.20 hod.  Žiaci 2.stupňa o 12.15 hod.

    Školský klub otvorený v normálnom režime.

     

    Riaditeľ školy

  • Oznam

    Vážení rodičia, v dôsledku novely zákona o dani  z príjmov od 1.1.2023,  zaniká nárok na dotáciu na stravu žiakom, ktorí dovŕšili v školskom roku 2022/2023 15 rokov veku.

    V zmysle tejto novely nárok na daňový bonus na dieťa vo veku do 18 rokov je len vtedy, ak sa na dieťa neposkytuje dotácia na stravovanie podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách.

    Od 1.1.2023 je tak potrebné uhrádzať plnú sumu za stravnú jednotku, t.j. 1,90 €/1 obed.

    Rodičov, ktorí od 1.1.2023 nepoberajú daňový bonus alebo sú v hmotnej núdzi, žiadame, aby prišli podpísať čestné vyhlásenie o neuplatnení si daňového bonusu dňa 4.1.2023 v čase od 8.30 – 12.00, alebo najneskôr 9.1.2023 v čase od 8.00 – 14.00, nakoľko do 10.1.2023 je potrebné nahlásiť zoznam detí úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

     V prípade nepodpísania čestného vyhlásenia o neuplatnení si daňového bonusu do 9.1.2023, žiak stráca nárok na dotáciu na stravu za mesiac január 2023.

  • Oznam

    Vážení rodičia, v súvislosti s navýšením finančných pásiem a v súlade so všeobecno-záväzným nariadením obce Bohdanovce č. 3/2022 sa od 1.1.2023 mení výška poplatku za stravu nasledovne:

    1. materská škola    
    • desiata 0,50 €
    • obed 1,20
    • olovrant 0,40 €

        SPOLU 2,10 €

     

    1. základná škola 1. stupeň – obed 1,70 €

     

    1. základná škola 2. stupeň – obed 1,90 €

     

    Stravné sa uhrádza vopred do 10. kalendárneho dňa v mesiaci na účet číslo SK88 5600 0000 0005 1109 8003.

     

    Od 1.1.2023 sa mení výška režijných nákladov na sumu 4 € mesačne. Réžiu je potrebné uhradiť na číslo účtu

    SK39 5600 0000 0005 1109 5005 nasledovne:

    • 24 € (za obdobie január – jún ) do 31. januára 2023
    • 16 € (za obdobie september – december ) do 30. septembra 2023

     

     

  • Oznam

    Cestovné v hotovosti sa bude vyplácať zajtra (21.12.2022) v čase 9:00 - 12:00 v základnej škole.

  • OZNAM !!!!!

    Milí žiaci, vážení rodičia,

    z dôvodu veľkej chorobnosti našich žiakov bude základná škola aj materská škola zatvorená od stredy 21.decembra.

    Vyučovanie pokračuje  9.januára 2023.

    Vianočnú akadémiu urobíme  v novom roku  - o termíne akadémie Vás budeme včas informovať.

    Všetkým prajem krásne Vianoce a veľa zdravia v roku 2023 !

     

    Riaditeľ školy

  • Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo

    V mesiaci november sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. V kategórii 1A sa na 1. mieste umiestnila Barbora Hégerová z triedy 7.A, na 2. mieste sa umiestnila Melánia Hegedüsová a tretí bol Ľuboš Zvirinský - obaja zo 6.ročníka. V kategórii 1B zvíťazil Zachariáš Ulik z 8.ročníka, na 2. mieste skončila Alexandra Hegedüšová a na 3. mieste sa umiestnil Alex Goliáš z 9.ročníka. Úspešnými riešiteľmi boli aj Lukáš Vereščák (7.B), Nina Štefanová (7.A), Oliver Vašek a Patrik Takáč (8.ročník). Víťazi kategórií postupujú na okresné kolo. Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme!

  • Hrebienok

    Dňa 10.12.2022 sme s niektorými žiakmi tretieho a štvrtého ročníka navštívili Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. Cestovali sme vlakom do Popradu a električkou do Starého Smokovca. Hore na Hrebienok sme putovali pešo, aspoň sme si mohli do sýtosti vychutnať sneh. Na Hrebienku sme najskôr navštívili Ľadový dóm. Deti boli rozčarované nad množstvom ľadu, nad tvorbou stavby, nad hladkosťou a priehľadnosťou ľadových kociek, z ktorých sa skladala celá budova. Po krátkom teplom občerstvení sme sa so žiakmi vyšantili aj na klzákoch.  A potom nás už čakala len cesta domov. Žiaci vo vlaku už len dojedali vlastné zásoby, smiali sa , ako dobre sa celý deň zabávali.

  • Mikuláš

    Aj tento rok Mikuláš navštívil našu školu a našich žiakov. Prišiel so svojím sprievodom, anjelmi a čertami.  Čakal každú triedu na dolnej chodbe, jeho asistenti postupne privádzali  jednotlivé triedy. Po predvedení tried básňou alebo piesňou, Mikuláš rozdal žiakom darčeky. Bonusom tohto dňa boli aj mikulášske medziročníkové súťaženia. Tohtoročného Mikuláša si užili aj naši žiaci, aj deti materskej školy.

  • OZNAM !!!!

    Z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov sa Vianočná akadémia v tomto kalendárnom roku neuskutoční. O ďalšom termíne budeme informovať.

  • Oznam pre žiakov aj rodičov

    stredu 14.decembra bude v škole skrátené vyučovanie. Žiaci  1.stupňa budú končiť 4.hodinou a žiaci 2.stupňa 5.vyučovacou hodinou. 

    Činnosť v školskom klube detí bude ukončená  o 13.00 hod.

strana: