Základná škola s materskou školou Bohdanovce
O škole Kontakt Novinky Projekty Fotoalbum

  • Šaliansky Maťko

    Po vianočných prázdninách 18. januára 2024 sa konala v školskej knižnici recitačná súťaž v prednese povestí Šaliansky Maťko.  V školskom kole súťažili žiaci v troch kategóriách podľa ročníkov. Porota ocenila týchto žiakov n jednotlivých kategóriách:

    V I. kategórii (2. a 3. ročník):                                     

    čestné uznanie Nekla Pastorová (2. B)

    3. miesto Lukáš Sefözö (3. A), Tamara Fedorová (2. B)

    2. miesto Katarína Antušová (3. B), 

    1. miesto Lea Tóthová (3. A).

    V II. kategórii (4. a 5. ročník) sa umiestnili:          

    čestné uznanie Miriam Kočišková (4. r.)

    3. miesto Xénia Ragančíková (5. B),

    2. miesto Lukáš Antuš (5. B), 

    1. miesto Marek Zupko (4. r.).

    V III. kategórii (6. a 7. ročník) sa umiestnili:         

    3. miesto Matej Gurbaľ (7. r.),

    2. miesto Emma Kočišková (7. r.),

    1. miesto Sara Titová (7. A).

    Výhercovia z prvého miesta z každej kategórie postupujú do okresného kola. Srdečne blahoželáme a držíme im palce!

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za ich snahu a chválime pokroky, ktoré badáme od minulého roka. Tešíme sa na vaše prednesy na Hviezdoslavovom Kubíne, ktorý bude už čoskoro.

  • Vianočná burza

    Aj v tomto školskom roku sme v našej škole zrealizovali ďalšiu úspešnú vianočnú burzu. Žiaci si mohli kúpiť nádherné darčeky, ktorými potešia svojich najbližších, a tak si spríjemnia čaro Vianoc. Veľká vďaka patrí všetkým deťom a rodičom, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do  našej burzy a opäť urobili krajšie Vianoce mnohým deťom.

  • Olympiáda ANJ

    Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zúčastnili Olympiády v anglickom jazyku. Víťazmi školského kola sa stali Sara Titová - VII.ročník v kategórii 1A a Zachariáš Ulik- IX.ročník v kategórii 1B. Obaja postupujú do okresného kola, ktoré bude v januári 2024.

    Blahoželáme a držíme palce. 

  • Oznam

    Cestovné v hotovosti sa bude vyplácať v stredu 20.12.2023 v čase od 8.00 - 13.00 u ekonómky školy.

  • Predvianočné informácie pre rodičov

    Vážení  rodičia, posledný predvianočný  týždeň bude v našej škole v znamení rôznych  predvianočných aktivít. Chceme našim žiakom spríjemniť posledný tohtoročný vyučovací týždeň.

    V pondelok  18.decembra bude  v škole vianočná burza.  Ak by ste chceli niečím    do burzy prispieť, budeme radi. Dajte  prosím deťom v pondelok nejaké ,,drobné“, aby si mohli niečo  na vianočnej burze  kúpiť.

    Celý budúci týždeň budú prebiehať  rôzne   sviatočne – športové aktivity.

    Vianočná akadémia bude v školskej telocvični v piatok  22.decembra doobeda  o 10.00 hod. Ak máte čas, príďte sa pozrieť, budete vítaní.

    V piatok 22.decembra  bude skrátené vyučovanie. Ukončenie  vyučovania bude o 11.20 hod.  Školský klub detí bude pracovať do 13:00 hod.

    Všetkým prajem spokojné požehnané Vianoce a šťastlivý nový rok !

     

    Riaditeľ školy

  • Mikuláš

    V stredu 6. decembra zavítal aj do našej školy Mikuláš spolu so svojimi pomocníkmi anjelmi, čertami a sobíkom, ktorí so sebou priniesli mikulášske balíčky. Žiaci jednotlivých tried postupne prichádzali po balíčky ku stromčeku, kde na nich čakal Mikuláš. Tento rok boli čerti veľmi nemilosrdní, keďže pre každú triedu mali pripravené vedomostné otázky. Žiaci jednotlivých tried veľmi potešili Mikuláša aj svojím spevom.

  • Oznam pre rodičov z Vyšnej Myšle ohľadom vyplácania dopravného

    Dopravné sa bude vyplácať za obdobie od 22.6.2023 do 13.12.2023 (vrátane oboch týchto dní) v stredu 20.12.2023 na bankové účty. Kto nemá zriadený bankový účet, môže si cestovné prevziať v hotovosti v stredu v čase od 8.00 – 13.00 v Základnej škole s materskou školou Bohdanovce u ekonómky školy.  

    Skompletizované, nalepené a skontrolované cestovné lístky je potrebné odovzdať p. zástupkyni  najneskôr do piatku 15.12.2023.

    Kto neodovzdá cestovné lístky v tomto termíne, bude mať dopravné vyplatené až v ďalšom výplatnom termíne.

  • Európsky deň jazykov

    Už tradične sa v novembri žiaci našej školy zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku v priestoroch Historickej radnice v Košiciach. Hra s názvom United Neighbours of London svojím nezvyčajným a moderným spracovaním žiakov zaujala a priniesla mnohé aktuálne a žiakom blízke témy. Žiaci si aj takýmto spôsobom mohli preveriť svoje jazykové schopnosti, zabaviť sa a spestriť si tak učenie anglického jazyka.

    Deň po návšteve anglického divadla sme pokračovali v aktivitách z anglického jazyka – pripomenuli sme si Európsky deň jazykov. Cieľom akcie bolo motivovať žiakov k učeniu sa cudzích jazykov prostredníctvom rôznych zábavných aktivít. Žiaci aj učitelia si pripravili úlohy a program, ktorým spestrili vyučovanie ostatným žiakom v tento deň. Mladší žiaci si zaspievali anglické pesničky, cvičili podľa pokynov v cudzom jazyku, lúštili hádanky. Starší žiaci riešili cudzojazyčné kvízy na internete, zaspievali a zahrali modernú anglickú pieseň pre mladších žiakov a zúčastnili sa rôznych komunikačných a  hádankových aktivít v cudzích jazykoch.   

  • Všetkovedko

    V utorok 28. 11. 2023 sa niektorí žiaci prvého stupňa našej školy zapojili do celoslovenskej súťaže Všetkovedko, na ktorej si preverili svoje vedomosti a poznatky z rôznych predmetov. Žiaci získali skúsenosť a zážitky pri riešení logických úloh.  S očakávaním sa tešíme na vyhodnotenie súťaže.

  • iBobor

    Aj v tomto školskom roku sa vybraní žiaci 2. - 9. ročníka zúčastnili celoslovenskej súťaže v informatike pod názvom iBobor, ktorú organizuje Univerzita Komenského v Bratislave.

    Úspešní riešitelia v kategórii Bobrík:  Františka Farkašová, Keranka Romanová, Miriam Kočišková, Jakub Sabadko (4. r.), Dominika Šulterová (5.B), Alžbeta Rabatinová (4.r.) Adam Beňo (5.A).

    Úspešní riešitelia v kategórii Benjamín: Matej Gurbaľ, Viktória Rijavecová, Emma Kočišková a Sara Titová (7.r.)

    Úspešní riešitelia v kategórii Kadet: Šimon Homoľ, Barbora Hégerová, Tomáš Takáč (8.r.), Daniel Krajňák, Adam Jacko, Patrik Takáč, Alica Priputenová (9.r.) a Debora Jurčová (8.r.).

    Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme.

  • Beseda s novinárkou Jankou Holubčíkovou

    V novembri sme s niektorými triedami mali trošku inú hodinu slovenského jazyka ako býva zvykom. Pozvali sme novinárku Janku Holubčíkovú, aby žiakom predstavila prácu žurnalistu a rozprávala s nimi o tom, ako pracuje s informáciami, aby zabezpečila ich objektivitu. Žiaci sa na toto stretnutie zodpovedne pripravili a pani novinárku doslova zasypali množstvom zvedavých otázok. Okrem toho si aj ona pre nich pripravila krátku aktivitu, v ktorej sa pokúšali vžiť do práce novinára. Stretnutie bolo pre obe strany veľmi zaujímavé a obohacujúce.

    Aby sme si vyskúšali, ako tvorí novinár svoje príspevky, žiaci dostali následne ďalšiu úlohu - pripraviť správu o tejto udalosti do novín alebo podklady pre interview či reportáž. Aby ste videli, ako sa žiaci s touto témou popasovali, prinášame aspoň niektoré z nich.

     

    Dňa 23. 11. 2023 sa v našej škole uskutočnila beseda s novinárkou Janou Holubčíkovou, ktorá pracuje pre internetové noviny Postoj. Na besede sa zúčastnili žiaci 4., 5., 8. a 9. ročníka. Novinárka žiakom rozprávala o svojej práci, spomenula aj rôzne vtipné situácie, ktoré vznikli pri tvorbe rozhovorov. Študentov najviac zaujímalo, prečo si vybrala toto povolanie a s kým každým už robila interview. Ocenila záujem študentov dozvedieť sa čo najviac o povolaní žurnalistu. Rozprávala, aké vlastnosti by mal mať správny novinár. Na mnohých táto debata zapôsobila a motivovala ich k hlbšiemu záujmu o žurnalistiku. Veríme, že podobné besedy v našej škole dostanú aj v budúcnosti svoj priestor.

    (Emily Petrová, 8.r.)

    Vo štvrtok sme mali príležitosť spoznať pani Janku Holubčíkovú. Svoju tvorivú prácu nám predstavila počas debaty, v ktorej sa žiaci mali možnosť pýtať rôzne otázky a dostali aj zaujímavé odpovede.

    (Debora Jurčová, 8.r)

     

    Ako dlho sa venujete práci novinárky? Ako ste sa k tejto práci dostali? S akými významnými osobnosťami ste robili rozhovor? Čo zaručuje to, že správy, ktoré prinášate sú pravdivé? Sú ľudia, s ktorými robíte rozhovor niekedy aj nepríjemní? S kým najradšej robíte rozhovor? Ktorý váš článok bol najčítanejší? Aká dlhá zvykne byť bežná reportáž? Ako dlho vám trvá, kým pripravíte reportáž? Robili ste reportáž aj o Bohdanovciach? Ktoré zahraničné krajiny ste pracovne navštívili? O čom pripravujete najbližšiu reportáž? Aké nástroje používate pro práci? Ako funguje diktafon? Aký má dosah? Zachytí rozhovor aj keď je vo vrecku? ...

  • Jazero - McDonald´s

    Dňa 21.11.2023 sme sa so žiakmi druhého, tretieho, štvrtého a piateho ročníka  vybrali na sídlisko Nad Jazerom v Košiciach. Čerstvý vzduch sme sa využili na prechádzku, zastavili sme sa na rôznych detských ihriskách, kde sa deti šantili a zabávali. Deti si vyskúšali aj cvičisko, kde si vyskúšali svoje sily na rôznych posilňovacích strojoch hrázd na workout. Veselé popoludnie sme zakončili v McDonald´s, kde sa deti po športovom dopoludní zasýtili  výborným jedlom a občerstvením.

  • Východoslovenské múzeum

    Dňa 4.11.2023  žiaci z krúžku Pohybové aktivity navštívili Východoslovenské múzeum. Oboznámili sa so životom živočíchov, rastlín Malých Karpát. Po prehliadke nechýbalo ani malé občerstvenie na Hlavnej ulici v cukrárni Aida.

  • Oznam

    Dňa 23.11.2023 (štvrtok) sa od 16:00 uskutočnia triedne schôdze rodičov. Tešíme sa na Vašu účasť.

  • Prechádzka v mestskej časti Nad jazerom

    Žiaci z krúžku Pohybové aktivity absolvovali dňa 7.10.2023 prechádzku v mestskej časti – Nad jazerom. V rámci prechádzky spoznávali okolitú prírodu, navštívili rôzne ihriská a cvičiská. Samozrejme, nesmela chýbať ani zastávka na malé občerstvenie v neďalekom  McDonald´s.

  • Zber textilu

    Po prvýkrát sa na našej škole uskutočnil zber starého odevu a obuvi. Týmto chceme poďakovať všetkým, ktorí prispeli čo i len jedným kúskom. Textil a obuv dostanú druhú šancu a pomôžu aj ľuďom v núdzi. Obzvlášť chceme poďakovať „ špeciálnej triede“ , ktorá nám pomáhala pri balení a nosení vriec. Spolu sme vyzbierali 85 ks 120l vriec. VEĽKÉ ĎAKUJEM !

  • Šarkany

    Ako inak osláviť jeseň než púšťaním šarkanov. Tak sme to urobili aj v októbri na krúžku Pohybové hry.  Aby sme vládali vyliezť na Čajanský kopec, tak sme si ráno dali rozcvičku v telocvični, posilnili sa desiatou a šli.  Na kopci bolo super, veď sa presvedčte sami,

  • Biela Pastelka

     „LEN SI TO PREDSTAV...“

    Aké to je, veci si len predstavovať?

    Pre nevidiacich a slabozrakých je to každodenná súčasť života.

    Dňa 21. 9. 2023  sa aj naša škola zapojila do verejnej  zbierky Biela pastelka, ktorou sme mohli aspoň malou čiastkou prispieť Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorá aj vďaka našej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii.  Aj vďaka Vám sa nám podarilo vyzbierať sumu 286,67€.  Všetkým, ktorí sa do zbierky akokoľvek zapojili, patrí veľké ĎAKUJEME.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok..

    Milí rodičia,

    ZŠ s MŠ Bohdanovce sa zapojila do 6.ročníka celoslovenskej výzvy ,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok".

    Potešme tieto Vianoce seniorov darčekom, ktorý zahreje pri srdci Vás aj ich! Naplňte krabicu od topánok maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca!

    Zabaľte, prosím, zvlášť spodok a vrch krabice (aby sa dali krabice skontrolovať) .

    Krabice môžte priniesť : p. Šimková , p. Hertnekyová  - Základná škola

                                           p. Trejfová - Materská škola

    Zabaľme do krabičky kus svojho srdca akoby krabička mala ísť niekomu, koho naozaj milujeme.

  • Jaymo

    Dňa 21.10.2023 sme boli so žiakmi v zábavnom centre Jaymo - v Košiciach na sídlisku Nad Jazerom. V centre mali deti možnosť sa vyhrať do sýtosti na šmýkačkách, na trampolínach, bol k dispozícií stolný futbal či hokej a rôzne iné zábavné činnosti. 

strana: