Základná škola s materskou školou Bohdanovce
O škole Kontakt Novinky Projekty Fotoalbum

  • Lyžiarsky kurz

    Tak ako každý rok, tak aj teraz si žiaci 6,7,8. a 9. ročníka spestrili zimné obdobie lyžiarskym kurzom, ktorý sa konal od 22.1 do 26.1 v lyžiarskom stredisku Strachan. Ubytovanie a stravu sme mali zabezpečenú v Penzióne Patrik približne 300 metrov od strediska. Žiaci, ktorí mali s lyžovaním skúsenosti si zdokonaľovali svoje zručnosti a žiaci, ktorí stali na lyžiach prvýkrát sa učili od základov lyžovať. Okrem lyžovania sme si pobyt spestrili aj návštevou miestneho múzea Ždiarsky dom, turnajom v stolnom futbale, tradičnou diskotékou a na koniec kurzu žiaci absolvovali aj lyžiarske preteky.

     

  • Divadlo – Peter a vlk

    Dňa 5. 3. 2024 sa žiaci druhých a tretích ročníkov zúčastnili predstavenia Peter a vlk.  Nebola to tradičná rozprávka, ale hudobná. Žiaci sa vďaka nej zoznámili  s obsahom príbehu, ale aj s rôznymi hudobnými nástrojmi orchestra  ako napr. flauta, fagot, tympany, husle a iné.  Obzreli si 125-ročnú budovu Malej scény, trochu sa zoznámili s jej históriou a využitím v minulosti, kedy fungovala nie ako divadlo, ale ako noblesné kasíno a miesto konania rôznych plesov a koncertov.  Okrem návštevy divadla sme stihli pizzu, cukráreň i pobyt v Mestskom parku.

  • Ľadový Dóm - Hrebienok

    Dňa 17.2.2024 sa naši žiaci poznávacieho krúžku vybrali do Vysokých Tatier obdivovať už 11. ročník ľadového kráľovstva. V tomto roku si žiaci mohli pozrieť monumentálnu stavbu z Londýna – Westministerské opátstvo ako pocta k 15. výročiu návštevy kráľovnej Alžbety II. Na Slovensku vo Vysokých Tatrách.

  • Všetkovedko

    Každý rok sa v našej škole robia vedomostné súťaže. Aj tento rok sme sa zapojili do VŠETKOVEDKA. Zúčastnili sa žiaci 1. až 3. ročníka. Najlepší žiaci vo svojej kategórií boli títo:

    3.ročník – Timková Sabínka , 2. ročník – Šimková Karolínka, 1. ročník – Belušová Alžbetka. Blahoželáme všetkým zúčastneným.

  • Bowling

    Ak sa spoja dva krúžky , tak z toho vznikne super bowlingová partia. Tak tomu bolo 24.2.2024 , keď sa spojili krúžky : Pohybové hry a Šikovníček.  Bowling sme hrali na dvoch dráhach, kde sa rozhodlo o víťazoch. Na 3. mieste aj po hode navyše skončili 2 žiačky: Katka OndovčíkováZoe Bejvlová, 2.miesto obsadili sestry: Dorotka a Mimka Kočiškové1. miesto si obhájila Katka Antušová. Blahoželáme!

  • Jahodná

    Začiatok februára patril opäť odreagovaniu od skúšania a písomiek a tradičnému vyblázneniu sa na Jahodnej. Žiakov sme podľa ročníkov rozdelili na tri skupiny, ktoré v dňoch 6.7. a 8. februára boli na Jahodnej. Tam mali možnosť lyžovania, bobovania a kĺzania sa na snehu. Počas dňa bolo zabezpečenie aj občerstvenie v bufete. Počasie vyšlo na jednotku počas všetkých troch dní. Spokojnosť a nadšenie bolo vidieť na tvárach žiakov počas celých dní.

  • Pohybové hry – korčuľovanie

    Hneď ako sa ochladilo sa v našej škole urobila ľadová plocha a my sme neotáľali. Ako prví sme ju vyskúšali. Aby sme sa trocha zahriali, dali sme si rozcvičku a rôzne hry v telocvični. Potom sme sa vybrali von. Väčšina z nás stála na korčuliach prvýkrát,  ale vôbec to tak nevyzeralo. Išlo nám to výborne. Veď sa sami presvedčte.

  • Šetrime našu PLANÉTU

    Už dlhší čas sa v našej škole triedi odpad. Sklo, plast a papier. Prvýkrát sa nám podarilo tento školský rok zbierať aj staré oblečenie. Rozhodli sme sa, že v separovaní budeme pokračovať. V našej škole môžete odovzdať staré baterky, použité tonery (zabalené v igelitovom vrecku) a drobný elektrický odpad ako napr. holiaci strojček, fén, kuchynská váha a iné. 

  • Karneval

    Našou každoročnou tradíciou v deň polročného vysvedčenia pre žiakov 1.stupňa je karneval. Žiaci majú možnosť ukázať svoju kreativitu. Ani tento rok nesklamali. Stretnúť ste mohli pizzu, hrozno, postavičky Pat a Mat, rôzne princezné, bojovníkov, pomocníkov v domácnosti ale aj veľa iných vecí a postáv. Nechýbali pekné ceny a obľúbená tombola.  Presvedčte sa sami.

  • Disco

    Už každoročným zvykom v našej škole je polročná diskotéka, ktorá sa uskutočnila 31. januára po vydaní polročných výpisov. Smiech, radosť a zábava – to je to, čo na nej nikdy nezaostáva. Začiatok bez belgického tanca? To je nereálna predstava. Aká by to bola diskotéka, ak by na nej chýbali rôzne zábavné súťaže. Od súťaže s jablkami, skákanie s plávacími plutvami či prechádzka po žeravej láve a mnoho ďalších. Cestu k nám si našiel aj svetoznámy DJ Patrik Kuchár, ktorý sa postaral o nezabudnuteľnú párty. Zabávali sa nielen žiaci druhého stupňa, ale aj učiteľský zbor. Playlist tanečných piesní bol pestrý, preto si každý prišiel na svoje. Dobrá nálada nás sprevádzala od začiatku až do konca. Poďakovanie patrí našim učiteľom, ktorí sa postarali o jedinečnú diskotéku. Vidíme sa o rok.

  • Zimné účelové cvičenie JAHODNÁ - 2024

    Ako každoročne, aj teraz, organizujeme Zimné účelové cvičenie na Jahodnej.  / bobovanie, šmýkanie, korčuľovanie, lyžovanie + rôzne súťaže / . 

    Uskutoční sa v dňoch  6.-7.-8. februára. Ktorá trieda kedy pôjde, určíme neskôr. Poplatok je 10 €  /  v  tom  doprava, občerstvenie –párky,čaj, chieb  / je potrebné zaplatiť triednemu učiteľovi do piatku 2.februára.

    Lyžiari platia navyše 7 € za vleky.  Odchod ráno 8.00  -  príchod do školy do 14.00 .  Obed dostanú v škole normálne.  Účasť je samozrejme dobrovoľná. Deti treba na Jahodnú poriadne teplo obliecť.

    Prihlášky dostanú žiaci v pondelok 29.1.  Ale  môžete  si ju aj stiahnuť  TU:  Jahodna_-_prihlaska.docx

     

  • Vianočná akadémia

    V tomto školskom roku sme si opäť spríjemnili predvianočnú atmosféru vianočnou akadémiou. Všetci účinkujúci sa usilovali potešiť vaše srdcia a vyčariť úsmev na vašich tvárach. Veríme, že sa im to podarilo a venovali vám ten najkrajší darček, pretože: „Najkrajšie darčeky, tie nie sú v krabičkách, tie máme ukryté vo svojich srdiečkach.“ Kto sa nezúčastnil, tak si môže pozrieť fotografie alebo klinúť na odkaz VIDEÁ.

  • Šikľavá skala

    Dňa 20.1.2024 sme sa so žiakmi tretieho a štvrtého ročníka v rámci turistického krúžku vybrali pozrieť ľadopád Šikľavá skala v okrese Spišská Nová Ves. Veľa sme cestovali vlakom, ale bola zábava. Zľadovatený turistický chodník medzi obcami Chrasť nad Hornádom a Matejovcami nad Hornádom sme zvládli v pohode. V strede cesty sme videli nádherné zamrznuté vodopády. Zo skál steká ľad a vytvára obrovské ľadové steny a mohutné cencúle. Deti mali nádherný zážitok, aký vie vytvoriť iba sama príroda.Po peknom zážitku sme sa zastavili v Spišskej Novej Vsi, kde sme sa občerstvili a vydali na cestu domov.

  • Polročná diskotéka 2. stupňa
  • Oznam - Karneval

    Dňa 31.1.2024(streda) o 10.00 hod. sa uskutoční Karneval pre žiakov I. stupňa. Čakajú na vás pekné ceny, tombola( 50 centov) a sladká odmena pre každú masku. Tešíme sa na krásne masky.

  • Šaliansky Maťko

    Po vianočných prázdninách 18. januára 2024 sa konala v školskej knižnici recitačná súťaž v prednese povestí Šaliansky Maťko.  V školskom kole súťažili žiaci v troch kategóriách podľa ročníkov. Porota ocenila týchto žiakov n jednotlivých kategóriách:

    V I. kategórii (2. a 3. ročník):                                     

    čestné uznanie Nekla Pastorová (2. B)

    3. miesto Lukáš Sefözö (3. A), Tamara Fedorová (2. B)

    2. miesto Katarína Antušová (3. B), 

    1. miesto Lea Tóthová (3. A).

    V II. kategórii (4. a 5. ročník) sa umiestnili:          

    čestné uznanie Miriam Kočišková (4. r.)

    3. miesto Xénia Ragančíková (5. B),

    2. miesto Lukáš Antuš (5. B), 

    1. miesto Marek Zupko (4. r.).

    V III. kategórii (6. a 7. ročník) sa umiestnili:         

    3. miesto Matej Gurbaľ (7. r.),

    2. miesto Emma Kočišková (7. r.),

    1. miesto Sara Titová (7. A).

    Výhercovia z prvého miesta z každej kategórie postupujú do okresného kola. Srdečne blahoželáme a držíme im palce!

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za ich snahu a chválime pokroky, ktoré badáme od minulého roka. Tešíme sa na vaše prednesy na Hviezdoslavovom Kubíne, ktorý bude už čoskoro.

  • Vianočná burza

    Aj v tomto školskom roku sme v našej škole zrealizovali ďalšiu úspešnú vianočnú burzu. Žiaci si mohli kúpiť nádherné darčeky, ktorými potešia svojich najbližších, a tak si spríjemnia čaro Vianoc. Veľká vďaka patrí všetkým deťom a rodičom, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do  našej burzy a opäť urobili krajšie Vianoce mnohým deťom.

  • Olympiáda ANJ

    Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zúčastnili Olympiády v anglickom jazyku. Víťazmi školského kola sa stali Sara Titová - VII.ročník v kategórii 1A a Zachariáš Ulik- IX.ročník v kategórii 1B. Obaja postupujú do okresného kola, ktoré bude v januári 2024.

    Blahoželáme a držíme palce. 

  • Oznam

    Cestovné v hotovosti sa bude vyplácať v stredu 20.12.2023 v čase od 8.00 - 13.00 u ekonómky školy.

  • Predvianočné informácie pre rodičov

    Vážení  rodičia, posledný predvianočný  týždeň bude v našej škole v znamení rôznych  predvianočných aktivít. Chceme našim žiakom spríjemniť posledný tohtoročný vyučovací týždeň.

    V pondelok  18.decembra bude  v škole vianočná burza.  Ak by ste chceli niečím    do burzy prispieť, budeme radi. Dajte  prosím deťom v pondelok nejaké ,,drobné“, aby si mohli niečo  na vianočnej burze  kúpiť.

    Celý budúci týždeň budú prebiehať  rôzne   sviatočne – športové aktivity.

    Vianočná akadémia bude v školskej telocvični v piatok  22.decembra doobeda  o 10.00 hod. Ak máte čas, príďte sa pozrieť, budete vítaní.

    V piatok 22.decembra  bude skrátené vyučovanie. Ukončenie  vyučovania bude o 11.20 hod.  Školský klub detí bude pracovať do 13:00 hod.

    Všetkým prajem spokojné požehnané Vianoce a šťastlivý nový rok !

     

    Riaditeľ školy

strana: