Základná škola s materskou školou Bohdanovce
O škole Kontakt Novinky Projekty Fotoalbum

  • OZNAM

    Vážení  rodičia,  milí žiaci,

    vo štvrtok 3.februára  bude riaditeľské voľno. V piatok  4.februára sú jednodňové polročné prázdniny. Vyučovanie bude pokračovať v pondelok 7.februára.

    Riaditeľ školy

  • Šaliansky Maťko

    V decembri a januári sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese povesti – Šaliansky Maťko. Súťažili žiaci 2. -7. ročníka. Všetci zúčastnení si zaslúžia pochvalu za prípravu a snahu čo najlepšie odprezentovať povesť, ktorú si vybrali.

    Umiestnenie v jednotlivých kategóriách:

    1. kategória (2.-3.r.): Lukáš Antuš; 2. Nelka Petrová; 3. Xénia Ragančíková
    2. kategória (4.-5.r.): 1. Matej Gurbaľ; Sara Titová; 3. Emma Kočišková a Michal Ondovčík
    3. kategória (6.-7.r): 1. Natália Peková; 2. Monika Helfenová; Nelka Jakimová a Alica Priputenová

    Gratulujeme!

    Víťazi budú reprezentovať školu v okresnom kole.  

     

     

  • Knižnica - súťaž

    Dňa 19.1. sme vyhodnotili súťaž, ktorá prebiehala v knižnici. Najmladší žiaci vyrábali záložky a starší písali obsah ľubovoľnej knihy. Z prvákov obsadili prvé tri miesta: Azariová O., Beluš Š., a Herpák P. Najlepšie obsahy zo žiakov prvého stupňa mali: Takáčová T., Romanová K., a Antuš L.. Z druhého stupňa to boli Vantová N., Bobelová B., a Buróci Š.. Odmenení neboli len najlepší, ale aj všetci zúčastnení. Tešíme sa na ďalšiu súťaž.  

  • OZNAM !!!

    Vážení  rodičia !

    Všetci  rodičia si môžu prísť prevziať ďalších 5 kusov antigénových testov na jedno dieťa !   Testy si môžete  vybrať kedykoľvek vo vestibule školy od 7.00   -  do 16.00 hod.                                               

    Prípadne TESTY vydáme aj žiakom ,ak budú mať od rodičov písomné poverenie!

    V prípade pozitívneho testu kontaktujte školu a svojho detského lekára !

    BUĎME  NAĎALEJ  VEĽMI  ZODPOVEDNÍ  !

    Riaditeľ školy

  • OZNAM !!!

    Milí žiaci , vážení rodičia,

    v pondelok  10.januára  nastupujú  po prázdninách do školy žiaci základnej aj materskej školy.  Na všetkých sa už veľmi tešíme !

    Stále však musíme byť  veľmi zodpovední a trpezliví, pretože pandémia ešte vždy neskončila !  Podmienkou nástupu do školy je  vyhlásenie o bezpríznakovosti / samozrejme pravdivé /, ktoré žiak donesie v pondelok pri nástupe do školy.  Bez tohto vyhlásenia sa nebude môcť zúčastniť vyučovania !

    VYHLÁSENIE   si môžete vytlačiť  TU:Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

    Vyučovanie bude prebiehať  podľa schváleného rozvrhu.

    Krúžková činnosť normálne podľa rozvrhu krúžkovej činnosti.

    Deti by sa mali pred nástupom do školy otestovať  a potom podľa odporúčania  by sa mali testovať ešte aspoň prvé dva týždne dvakrát týždenne – je to na Vás  a na Vašej zodpovednosti  rodičia. Ak ste si ešte niektorí   nevybrali  v škole Ag-testy, môžete tak urobiť kedykoľvek v škole, resp. testy dáme aj žiakom, ak budú  mať od Vás písomné poverenie.

    Samozrejme, pri pozitívnom teste nechajte dieťa doma, kontaktujte svojho pediatra a školu !

    Všetkým  Vám prajem šťastný, pokojný  a zdravý rok 2022 !


    Riaditeľ školy

  • Infoleták- Škola v prírode 2021/2022
  • Vianočná burza

    Pred Vianocami je v našej škole tradícia uskutočniť vianočnú burzu, na ktorej si môžu naši žiaci zakúpiť krásne zhotovené výrobky a darčeky. Cieľom burzy bolo priblížiť čaro Vianoc a potešiť svojich najbližších. Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do burzy, za krásne výrobky, upečené medovníčky, koláčiky a vianočné ozdoby. Veľká vďaka patrí rodičom, ktorí ste pomáhali pri ich zhotovovaní. Veríme, že touto burzou sme všetkých potešili a obdarili.

  • Mikuláš

    Každoročne našu školu v Bohdanovciach navštevuje 6. decembra Mikuláš, aby zistil, či aj v tomto roku nájde takých žiakov, ktorí celý rok poslúchali ☺. Žiaci sa Mikulášovi veľmi tešili a s radosťou mu spievali piesne i recitovali básne. Celú akciu si môžete pozrieť na fotkách.

  • Oznam !!!

    Dopravné sa bude vyplácať za obdobie od 21.6.2021 do 10.12.2021 (vrátane oboch týchto dní) v piatok 17.12.2021 na bankové účty. Kto nemá zriadený bankový účet, môže si cestovné prevziať v hotovosti v piatok 17.12.2021 v čase od 8.00 – 12.00 v Základnej škole s materskou školou Bohdanovce u ekonómky školy.  

    Prosíme žiakov z Vyšnej Myšle, aby skompletizované, nalepené a skontrolované cestovné lístky odovzdali najneskôr do stredy 15.12.2021.

    Kto neodovzdá cestovné lístky v tomto termíne, bude mať dopravné vyplatené až v ďalšom výplatnom termíne.

  • Rozvrh hodín : Dištančné vzdelávanie 2. stupeň
  • OZNAM - Ďalšie kolo prevzatia ANTIGÉNOVÝCH testov.

    Vážení rodičia, od štvrtka 9.12. môžete si prísť prevziať do školy ďalších 5 kusov  antigénových  testov.

    Nárok na testy majú rodičia, ktorí si ich objednali v prvom kole a dostali už 15 kusov – dostanú teraz  ďalších  5 kusov.

    Ale nárok majú už aj všetci ostatní rodičia, ktorí majú o testy záujem a môžu si prísť prevziať prvých 5 kusov .

    O testy nech sa hlásia službe pri vchode do školy.

    Testy môže prevziať aj Vaše dieťa, ak bude mať od Vás lístok, že mu testy môžeme vydať !

    Pozitívny výsledok testu ihneď nahláste do školy triednemu učiteľovi a dieťa ostáva v 10 dňovej karanténe – do školy sa vracia po  negatívnom testovaní.

    Samozrejme, ihneď kontaktujete aj svojho detského lekára!

    Riaditeľ školy



  • iBobor

    Aj v tomto školskom roku sa žiaci 2. - 9. ročníka zúčastnili celoslovenskej súťaže v informatike pod názvom iBobor, ktorú organizuje Univerzita Komenského v Bratislave. Úspešnými riešiteľmi sa stali: Adam Beňo, Sophia Maťašovská, Matej Gurbaľ, Tomáš Kušej, Sara Titová, Emma Kočišková, Debora Jurčová, Michal Horník, Karolína Maščáková, Nela Vantová, Liana Némethová, Tibor Rijavec, Šimon Buróci. Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme.

  • Oznam

    Dobrým predvianočným zvykom našej školy je vianočná burza, na ktorej si môžete zakúpiť nádherné darčeky, a tak potešiť svojich najbližších. Veríme, že aj tento rok sa do nej zapojíte. Môžete poprosiť aj vašich rodičov, aby vám pomohli vytvoriť nádherné darčeky, ktoré potešia srdcia mnohých ľudí. Vaše výtvory môžete nosiť do školy do 10.12. 2021 pani učiteľkám Romanovej a Helfenovej. Tešíme sa na krásne darčeky, s ktorými vytvoríme vianočnú burzu.

  • Vianočná súťaž v knižnici

    Bližšie informácie k súťaži zistite kliknutím tu : súťaž info

  • Jesenný Wocabee šampionát

    Aplikácia Wocabee na precvičovanie slovíčok nie je našim žiakom neznáma. V dňoch 20. 10. 2021 – 29. 10. 2021 sa uskutočnilo okresné kolo Jesenného Wocabee šampionátu , v ktorom bolo úlohou žiakov čo najviac precvičovať slovnú zásobu a získať čo najviac WocaPoints/bodov. Jednou z TOP 100 precvičovateliek v našom okrese bola aj žiačka 3. A Tamarka Takáčová. Tamarke blahoželáme a povzbudzujeme aj ostatných žiakov k aktívnemu precvičovaniu slovnej zásoby v anglickom alebo nemeckom jazyku.

  • Prevzatie ďalších antigénových testov – 3.kolo

    Rodičia, ktorí mali v 1.kole objednanú sadu 25 kusov  Ag-testov na domáce testovanie, môžu si prísť prevziať  v 3.kole  ďalších  5 kusov .

    Testy si môžete  vyzdvihnúť v škole  v piatok 12.novembra / ZADNÝ VCHOD /  v čase od  8.00 – do 16.00 hod.  Ale môžete si ich prevziať aj v iný deň.

    Testy by ste mali použiť vtedy, ak sa u Vášho dieťaťa objavia nejaké príznaky ochorenia Covid-19.

    Výsledok testu oznamujete škole iba v prípade, že je žiak POZITÍVNY !

     

  • Sitno

    Jesenné prázdniny si žiaci poznávacieho krúžku spestrili dvojdňovým výletom v stredoslovenskom kraji. Prvý deň 28.10.2021 ( štvrtok) hneď po príchode do Banskej Štiavnice sme sa ubytovali v skautskom dome a vyrazili z Počúvadlianskeho jazera na legendami opradené Sitno a Sitniansky hrad, ktoré je kolískou európskej horskej turistiky, kde sa nachádza druhá najstaršia rozhľadňa na Slovensku aj v Európe. Po náročnej túre sme si dopriali výdatnú večeru a oddýchli si pri krásnom jazere. Druhý deň 29.10.2021 (piatok) sme spoznávali históriu a krásy Banskej Štiavnice. Navštívili sme banské múzeum, kde sme mohli pozorovať viac ako 400 rôznych druhov minerálov z celého sveta. Po krátkej prestávke na námestí naše kroky smerovali do Domu Maríny, kde je umiestnená zážitková expozícia venovaná Maríne – najdlhšej básni na svete. Mohli sme tu obdivovať hovoriace obrazy a izbu Maríny Pišlovej, v ktorej tajne uchovávala viac ako 50 rokov rukopis Sládkovičovej básne Marína. Dnes tu sídli Banka lásky, ktorá je vytvorená z 2900 veršov básne Marína. Po prehliadke sme sa naobedovali a vydali na ďalšiu túru z Námestia sv. Trojice k tajchu Veľká Vodárenská, ktorý  je najstarším tajchom s tyrkysovou vodou uprostred lesa.

    Na záver jedna strofa od Sládkoviča:

    ,, Sú dve fajty ľudí.

    Tí, ktorí v Štiavnici doposiaľ neboli,

    a takí, ktorí sa do nej zaľúbili.

    Tak , ako ja do Teba, Marína."

     

    Na spiatočnej ceste, aby toho nebolo málo, tak sme si pozreli centrum mesta Zvolen a Zvolenský zámok.

  • Plody jesene

    Je už tradíciou na našej škole, že každý rok na jeseň sa realizuje výstava ovocia a zeleniny. Zapojili sa žiaci z rôznych ročníkov. Vytvorili krásne diela : ozdobené tekvice, obrazy z rôznych strukovín, dekorácie z gaštanov a  pomarančov. Tieto výtvory skrášľujú našu školu a ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tejto výstavy jesenných plodov.

  • Pohybové hry - Rákoš

    Dňa 16.10.2021 sme využili pekné počasie a vybrali sa na malú túru do Rákoša. Bolo nám super. Zahrali sme sa, opekali dobroty na ohni a zabavili sa. Cestu späť nám spestrili hasiči z Rákoša , za čo im pekne ďakujeme.

  • Vodopád Skok

    Dňa 9.10.2021 žiaci poznávacieho krúžku svoju činnosť zahájili vo Vysokých Tatrách. Za cieľ cesty si vybrali Pleso nad Skokom. K vodopádu Skok s výškou 25 m sme sa dostali kamenným chodníkom cez Mlynickú dolinu, kde sme obdivovali vysoké štíty Tatier. Pod vodopádom sme sa posilnili a vyprázdnili zásoby. Odvážnejší pokračovali k Plesu nad Skokom, kde sa mohli kochať krásnym výhľadom.

strana: