Základná škola s materskou školou Bohdanovce
O škole Kontakt Novinky Projekty Fotoalbum

  • Oznam : Zber papiera

    Oznamujeme všetkým žiakom aj rodičom, že  tradičný zber papiera začína v utorok (16.4.2024).

    Kartón  neberieme, lebo jeho výkupná cena je  0 eur !

  • Rúfusove Bohdanovce
  • OZNAM - Zápis do 1. ročníka

    5. apríla sa v našej škole ZŠ s MŠ Bohdanovce uskutoční zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ.  Ponúkame Vám aj možnosť vytlačiť si prihlášku potrebnú k zápisu vopred. Prihláška je vo formáte PDF.  Tak máte čas si vyplniť potrebné údaje v pohodlí domova. 

    Prihlášku si stiahnete tu : prihlaska_24-25.pdf

     

  • Slanská Huta

    Jeden piatok po škole sme sa vybrali na malý výlet z Pohybových hier. Namierili sme si to na Slanskú Hutu, kde býva pani učiteľka. Ako prvé sme si dali prechádzku po dedine. Vzali sme potravu pre muflóny a išli ich nakŕmiť. Cestou späť sme sa zastavili na malé občerstvenie a pokračovali sme pozrieť bunkre z 2.sv.vojny. Tam sme mali čas aj na hry.

  • Súťaž - Englishstar
  • Oznam

    V stredu 27.marca  bude skrátené vyučovanie z dôvodu osláv DŇA  UČITEĽOV.

    Základná škola bude končiť 5.vyučovacou hodinou.

    Prevádzka školského klubu detí  bude do  13. 00  hod.

    Prevádzka  materskej  školy do   12.00  hod.

  • Hviezdoslavov Kubín 70. ročník

    Hviezdoslavov Kubín pôvodne vznikol pre potreby zdokonalenia výslovnosti v slovenskom jazyku, postupne sa však pretváral, prepájal sa s inými druhmi umenia a nadobúdal súčasnú podobu. Je vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa. Vznikol v roku 1954 a tento rok sa organizuje už jeho 70. ročník.

    Do tejto celoslovenskej recitačnej slávnosti sme sa zapojili aj my so žiakmi našej školy. V jednotlivých kategóriách sa v školskom kole 11. 3. 2024 umiestnili:

    Poézia – 1. kategória –        1. miesto – Marek Zupko (4. roč.)

                                                   2.miesto – Tamara Fedorová (2. B)

                                                   3. miesto – Laura Michalková (4. roč.)

                                                   Čestné uznanie – Sabína Timková (3. B)

                    2. kategória –       1. miesto – Xénia Ragančíková (5. B)

                                                   2. miesto – Lucia Kušmireková (5. B)

                                                   3. miesto – Samanta Laská (5. B)

                    3. kategória –        1. miesto - -------------------

                                                   2. miesto – Sara Titová (7. roč.)

                                                   3. miesto – Karolína Antušová (8. roč.)

    Próza – 1. kategória –          1. miesto – Miriam Kočišková (4. roč.)

                                                   2. miesto – Lea Tóthová (3. A)

                                                  3. miesto – Katarína Antušová (3. B)

                                                                    Karolína Šimková (2. A)

                    2. kategória –        1. miesto – Lukáš Antuš (5. B)

                                                   2. miesto – Sára Grögerová (5. B)

                                                   3. miesto – Tamara Takáčová (5. A)

    3. kategória -          1. miesto – Natália Peková (8. roč.)

                                    2. miesto – --------------------

                                    3. miesto – Matej Gurbaľ (7. roč.), Emma Kočišková (7. roč.)

     

    Súťažiaci, ktorí sa umiestnili na 1. miestach našu školu reprezentovali na okresnom kole 21. a 22.  3. 2024 v Košiciach. Z nich sa z našich žiakov na krásnom 2. mieste umiestnila Natálka Peková (8. roč.), ktorá súťažila v 3. kategórii (7. – 9. roč.) v prednese prózy.

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za ich umelecký prednes a snahu sa zdokonaľovať v materinskom jazyku. Výhercom srdečne blahoželáme!

  • OZNAM- vyplácanie dopravného

    Dopravné sa bude vyplácať za obdobie od 14.12.2023 do 20.3.2024 (vrátane oboch týchto dní) v stredu 27.3.2024 na bankové účty.

    Kto nemá zriadený bankový účet, môže si cestovné prevziať v hotovosti v stredu v čase od 8.00 – 12.00 v Základnej škole s materskou školou Bohdanovce u ekonómky školy.

    Skompletizované, nalepené a skontrolované cestovné lístky žiakov z Vyšnej Myšle je potrebné odovzdať p. zástupkyni najneskôr do piatku 22.3.2024. Kto neodovzdá cestovné lístky v tomto termíne, bude mať dopravné vyplatené až v ďalšom výplatnom termíne.

  • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

    V piatok 15.3.2024 sme navštívili anglické divadelné predstavenie v Historickej radnici v Košiciach. Žiaci 3., 4. a 5.ročníka si pozreli príbeh Dick Whittington and his Cat o chudobnej sirote Dickovi, ktorý sa vďaka svojej kamarátke mačke Cat stane starostom Londýna. Predstavenie bolo príjemným spestrením a dobrým precvičením si naučeného z hodín anglického jazyka. Keďže nám prialo počasie, po predstavení sme sa ešte zabavili na ihriskách v mestskom parku.

  • Zasúťaž si s knižnicou

    Začal nám marec, MESIAC KNÍH. A práve preto vyhlasujeme tento mesiac súťaž v knižnici. Kvôli veku sme sa rozhodli, že budú 2 rôzne kategórie s rôznymi podmienkami.

     1.kategóriu tvoria žiaci 1.A,1.B,2.A a 2.B triedy. Ak sa chcú zapojiť do súťaže, musia splniť tieto podmienky: Vytvor, nakresli, vymysli básničku/ rozprávku za pomoci rodiča na TÉMU – KNIHOMOĽ. Čo to znamená: žiak si musí predstaviť, ako asi taký Knihomoľ vyzerá. Môže ho nakresliť, môže ho vyrobiť z ľubovoľného materiálu alebo len o ňom niečo napísať. Na veľkosti a materiáli nezáleží. Fantázii sa medze nekladú.

    2.kategóriu tvoria žiaci všetkých ostatných ročníkov od 3. po 9.ročník. Tam sa to potom bude deliť podľa odovzdaných prác. Nemôžeme predsa porovnávať napr. prácu tretiaka a siedmaka.

    Tieto triedy majú TÉMU – MOJA POSLEDNÁ PREČÍTANÁ KNIHA. Žiak , ktorý sa chce zapojiť,  napíše stručný obsah svojej knihy. Nezabudne na autora, hlavné postavy, hlavnú myšlienku a ilustráciu. Môže to odovzdať na výkrese, papieri...

    Pre obe kategórie platia 2 pravidlá: svoje výtvory odovzdať do 25.3.2024 pani učiteľke Šimkovej a nezabudnúť označiť svoju prácu MENOM a triedou .

    Už teraz sa tešíme na vaše diela.

  • Lyžiarsky kurz

    Tak ako každý rok, tak aj teraz si žiaci 6,7,8. a 9. ročníka spestrili zimné obdobie lyžiarskym kurzom, ktorý sa konal od 22.1 do 26.1 v lyžiarskom stredisku Strachan. Ubytovanie a stravu sme mali zabezpečenú v Penzióne Patrik približne 300 metrov od strediska. Žiaci, ktorí mali s lyžovaním skúsenosti si zdokonaľovali svoje zručnosti a žiaci, ktorí stali na lyžiach prvýkrát sa učili od základov lyžovať. Okrem lyžovania sme si pobyt spestrili aj návštevou miestneho múzea Ždiarsky dom, turnajom v stolnom futbale, tradičnou diskotékou a na koniec kurzu žiaci absolvovali aj lyžiarske preteky.

     

  • Divadlo – Peter a vlk

    Dňa 5. 3. 2024 sa žiaci druhých a tretích ročníkov zúčastnili predstavenia Peter a vlk.  Nebola to tradičná rozprávka, ale hudobná. Žiaci sa vďaka nej zoznámili  s obsahom príbehu, ale aj s rôznymi hudobnými nástrojmi orchestra  ako napr. flauta, fagot, tympany, husle a iné.  Obzreli si 125-ročnú budovu Malej scény, trochu sa zoznámili s jej históriou a využitím v minulosti, kedy fungovala nie ako divadlo, ale ako noblesné kasíno a miesto konania rôznych plesov a koncertov.  Okrem návštevy divadla sme stihli pizzu, cukráreň i pobyt v Mestskom parku.

  • Ľadový Dóm - Hrebienok

    Dňa 17.2.2024 sa naši žiaci poznávacieho krúžku vybrali do Vysokých Tatier obdivovať už 11. ročník ľadového kráľovstva. V tomto roku si žiaci mohli pozrieť monumentálnu stavbu z Londýna – Westministerské opátstvo ako pocta k 15. výročiu návštevy kráľovnej Alžbety II. Na Slovensku vo Vysokých Tatrách.

  • Všetkovedko

    Každý rok sa v našej škole robia vedomostné súťaže. Aj tento rok sme sa zapojili do VŠETKOVEDKA. Zúčastnili sa žiaci 1. až 3. ročníka. Najlepší žiaci vo svojej kategórií boli títo:

    3.ročník – Timková Sabínka , 2. ročník – Šimková Karolínka, 1. ročník – Belušová Alžbetka. Blahoželáme všetkým zúčastneným.

  • Bowling

    Ak sa spoja dva krúžky , tak z toho vznikne super bowlingová partia. Tak tomu bolo 24.2.2024 , keď sa spojili krúžky : Pohybové hry a Šikovníček.  Bowling sme hrali na dvoch dráhach, kde sa rozhodlo o víťazoch. Na 3. mieste aj po hode navyše skončili 2 žiačky: Katka OndovčíkováZoe Bejvlová, 2.miesto obsadili sestry: Dorotka a Mimka Kočiškové1. miesto si obhájila Katka Antušová. Blahoželáme!

  • Jahodná

    Začiatok februára patril opäť odreagovaniu od skúšania a písomiek a tradičnému vyblázneniu sa na Jahodnej. Žiakov sme podľa ročníkov rozdelili na tri skupiny, ktoré v dňoch 6.7. a 8. februára boli na Jahodnej. Tam mali možnosť lyžovania, bobovania a kĺzania sa na snehu. Počas dňa bolo zabezpečenie aj občerstvenie v bufete. Počasie vyšlo na jednotku počas všetkých troch dní. Spokojnosť a nadšenie bolo vidieť na tvárach žiakov počas celých dní.

  • Pohybové hry – korčuľovanie

    Hneď ako sa ochladilo sa v našej škole urobila ľadová plocha a my sme neotáľali. Ako prví sme ju vyskúšali. Aby sme sa trocha zahriali, dali sme si rozcvičku a rôzne hry v telocvični. Potom sme sa vybrali von. Väčšina z nás stála na korčuliach prvýkrát,  ale vôbec to tak nevyzeralo. Išlo nám to výborne. Veď sa sami presvedčte.

  • Šetrime našu PLANÉTU

    Už dlhší čas sa v našej škole triedi odpad. Sklo, plast a papier. Prvýkrát sa nám podarilo tento školský rok zbierať aj staré oblečenie. Rozhodli sme sa, že v separovaní budeme pokračovať. V našej škole môžete odovzdať staré baterky, použité tonery (zabalené v igelitovom vrecku) a drobný elektrický odpad ako napr. holiaci strojček, fén, kuchynská váha a iné. 

  • Karneval

    Našou každoročnou tradíciou v deň polročného vysvedčenia pre žiakov 1.stupňa je karneval. Žiaci majú možnosť ukázať svoju kreativitu. Ani tento rok nesklamali. Stretnúť ste mohli pizzu, hrozno, postavičky Pat a Mat, rôzne princezné, bojovníkov, pomocníkov v domácnosti ale aj veľa iných vecí a postáv. Nechýbali pekné ceny a obľúbená tombola.  Presvedčte sa sami.

  • Disco

    Už každoročným zvykom v našej škole je polročná diskotéka, ktorá sa uskutočnila 31. januára po vydaní polročných výpisov. Smiech, radosť a zábava – to je to, čo na nej nikdy nezaostáva. Začiatok bez belgického tanca? To je nereálna predstava. Aká by to bola diskotéka, ak by na nej chýbali rôzne zábavné súťaže. Od súťaže s jablkami, skákanie s plávacími plutvami či prechádzka po žeravej láve a mnoho ďalších. Cestu k nám si našiel aj svetoznámy DJ Patrik Kuchár, ktorý sa postaral o nezabudnuteľnú párty. Zabávali sa nielen žiaci druhého stupňa, ale aj učiteľský zbor. Playlist tanečných piesní bol pestrý, preto si každý prišiel na svoje. Dobrá nálada nás sprevádzala od začiatku až do konca. Poďakovanie patrí našim učiteľom, ktorí sa postarali o jedinečnú diskotéku. Vidíme sa o rok.

strana: